11-12-08

Berichten

11-04-10

Kiezen om gekozen te worden.


 

 

Categorie: Algemeen

 

Zeg je HEMA, dan is de kans groot dat de mensen in je omgeving het gaan hebben over de rookworst of de tompoezen. Ook de kleurrijke handdoeken, schoolspullen en baby kleertjes zijn prima artikelen. De HEMA heeft blijkbaar als missie het verkopen van kwalitatief goede producten voor een scherpe prijs.Telkens komen producten als beste uit het consumenten onderzoek (spaarlampen, handmixers, enz.) Een klant heeft dus een aanleiding nodig om je op te zoeken en een goede reden om ook bij je te kopen.Vroom & en Dreesmann heeft wat dat betreft een probleem. Het is er altijd druk, dus blijkbaar is er een aanleiding om er naar toe te gaan. Mogelijk zijn het de altijd brandschone toiletten, die op de hoogste verdieping zitten. Je loopt de hele winkel door en toch koop je niets. De producten zijn niet echt bijzonder en ook niet laag geprijsd. Dus waarom zou ik er kopen?

 Zeg je buurtzorg dan is de kans groot dat de mensen aangeven wijkgericht werken, vast team bij een klant, goede bereikbaarheid. Buurtzorg heeft kennelijk de missie het leveren van kwalitatief goede zorg met behulp van een vast wijkteams in de regio.De reguliere thuiszorg heeft wat dat betreft een probleem. Bereikbaarheid is over het algemeen slecht, klanten krijgen veel verschillende verzorgers over de vloer, kunnen alle zorg leveren met gekwalificeerd personeel, maar alleen als het in hun planning past.
Waarom zal een klant nu kiezen voor de reguliere thuiszorg? Wat is bij potentiële klanten eigenlijk de aanleiding om contact met u op te nemen en waarom zou men zaken met u moeten doen?

Van belang is, dat organisaties dit in 10 woorden kunnen weergeven. Hoe wilt u bekend staan en wat doet u daar allemaal voor? Als u niet kiest wie u wilt zijn, zal er ook niet voor u gekozen worden. En wie niet kiest, loopt het risico te eindigen als de Vroom en Dreesmann binnen de thuiszorg.

 

Uit: Klanten zijn eigenlijk net mensen; Jos Burgers.